1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Една кофичка кисело мляко на ден намалява риска от диабет

Една кофичка кисело мляко на ден намалява риска от диабет

Снимка:

Полезните пробиотични бактерии и специалната форма на витамин К са причината, установи британско проучване

Една кофичка кисело мляко на ден намалява риска от диабет от втори вид, установи британско проучване. Подобни ползи за здравето могат да се извлекат и от други нискомаслени млечни продукти като прясно сирене и извара. Редовната консумация на комбинации от различни млечни изделия ви осигурява 24% шанс да се предпазите от диабет.

Учените от университета в Кеймбридж твърдят, че това е първото по рода си проучване, в което хранителните навици са записани предварително, за да се провери дали те биха могли да повлияят риска от диабет, отбелязва БГНЕС.

"Това проучване показва, че определени храни могат да имат важна роля в превенцията срещу диабет от втори вид и са от значение за общественото здраве. Тази информация е много обнадеждаваща, имайки предвид, че повече са доказателствата относно храните, които вредят на здравето ни и причиняват диабет", коментира д-р Нита Форои, провела изследването.

Полезните пробиотични бактерии и специалната форма на витамин К във ферментиралите млечни продукти са причината за намален риск от диабет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.