1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Есперти от чужбина разискват качеството на храните в Хасково

Есперти от чужбина разискват качеството на храните в Хасково

Четири фирми - производителки на хранителни продукти ще получат специален холограмен знак, който гарантира качеството на продуктите им

Специалисти от Португалия, Испания, Германия, Словакия и Румъния ще се срещнаха на 29 март в Хасково с местната структура на Федерацията на потребителите по повод проекта „Качество на храните" - трансфер на иновации по Програмата за обучение през целия живот „Леонардо да Винчи" съобщи dariknews.bg.

Главната цел на проекта е установяване на съответствията между изискванията на Европейския съюз и практиките на българските производители в областта на хранителната промишленост. Той е насочен основно към три сфери на производство: месо и месни изделия, хляб и сладкарски изделия и безалкохолни напитки. Водеща организация по проекта е португалската "ЕПРАЛИМА".

Четири фирми - производителки на хранителни продукти ще получат специален холограмен знак, който гарантира качеството на продуктите им, това съобщи председателят на Съюза на потребителите в Хасково Емил Георгиев. Фирмите са от Хасково, Харманли и Димитровград. Стикерите се раздават по проект „Качество на храните" - трансфер на иновации по Програмата за обучение през целия живот „Леонардо да Винчи". Експертите продължават тестовете на продукти на фирми и условията за производство им. Всяка фирма, която получи холограмния знак, ще бъде подложена на повторни проверки, при които ще се установява дали се спазват условията, при които е даден знакът за качество, каза още Георгиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.