1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Германският потребител все още масово пазарува конвенционално произведени храни

Германският потребител все още масово пазарува конвенционално произведени храни

Всеки пети никога не е купувал биопродукти

Германският потребител все още масово пазарува конвенционално произведени храни. Това показва наскоро проведено проучване на консуматорските навици на населението на Федералната Република.

Повече от половината запитани обявяват, че се хранят предимно с конвенционални продукти. Всеки пети дори заявява, че никога не е купувал биопродукти. Като най-важна причина 63 процента от анкетираните посочват по-ниската цена на обикновените храни, както и по-голямото разнообразие, важно за повече от една трета от участвалите в допитването.

Най-често купуваните биопродукти са плодовете и зеленчуците. С доста голяма разлика следват млечните продукти, месото и колбасите.

Три четвърти от запитаните пазаруват биохрани основно от супермаркетите, а 52 процента го правят и в големите вериги с ниски цени. Пазарите на открито, специализираните биомагазини и директните продажби от фермите играят почти незначителна роля в този сегмент.

Като най-важна причина за купуването на биопродукти потребителите посочват, че тези храни не са обработвани с пестициди, както и че не съдържат допълнителни вещества или генно-модифицирани организми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.