1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Иван Станков: Промоции на агнешко месо и яйца няма да има

Иван Станков: Промоции на агнешко месо и яйца няма да има

Снимка:

Земеделското министерство няма да се меси в отношенията между производителите и големите вериги преди Великден

Тази година преди Великден правителството няма намерение да се намесва на пазара. Промоции на агнешко месо и яйца няма да има, каза днес по БНТ земеделският министър Иван Станков.

По време на правителството на ГЕРБ беше традиция членовете на кабинета да плашат търговците със санкции, ако си позволят надуване на цените по празниците. Покрай миналия Великден дори премиерът и финансовият министър обикаляха пазарите, за да видят лично как се движат цените на яйцата.

Той допълни, че земеделското министерство няма да се меси в отношенията между производителите и големите вериги. По неговите думи обаче е нужно да се изградят по-добри връзки между производители, прекупвачи и търговци.

В отговор на въпрос земеделският министър подчерта, че държи да се запази разделението на производителите на млечни продукти на такива, който влагат само мляко и другите, ползващи заместители. По повод решението на Върховния административен съд, който отмени наредбата на министерство на земеделието, Станков посочи, че Министерския съвет ще го обжалва. Надявам се разумът да надделее и наредбата да остане в сила, каза министърът.

Според него трябва да се направят промени в нормативната уредба, които да доведат до по-сериозен контрол на вносните хранителни стоки и продукти. Иван Станков смята, че след изборите подобни стъпки ще бъдат направени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.