1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Канада въведе мито за внос на говеждо месо

Канада въведе мито за внос на говеждо месо

Мярката има за цел да защити на местното производство

Канада въведе мито за внос на говеждо месо с цел защита на местното производство, информира специализираният портал agrarheute.com. До момента само канадските производители плащаха по 1 канадски долар (0,73 евро ) на животно за развитие на научните изследвания и пазара. По думите на аграрния министър Гери Ритц тази мярка ще е стабилен източник за финансиране на развитието на говедовъдството в страната както и за популяризиране на консумацията на говеждо месо чрез различни кампании.

От националната организация Canadian Beef, която се занимава с рекламата на продукцията на канадските фермери изчисляват, че въвеждането на митото ще донесе годишни приходи от 800 000 канадски долара ( 587 840 евро).

Според Чък Маклийн, тези средства ще спомогнат за развитие на пазарите и за увеличаване на оборотите на фермерите, отбелязва agrotv.bg. Canadian Beef е създадена през 2002 година и е първата по рода си в Канада, която се е заела със защита на интересите както на производителите, така и на потребителите на говеждо месо.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.