1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Кастинг за напитки направиха и посетителите на „Винария 2014“

Кастинг за напитки направиха и посетителите на „Винария 2014“

Победителите бяха обявени на тържествена церемония на 3-ти април

Своя класация на вина направиха и посетителите на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2014“. Два дни те дегустираха продукти в конкурса „Изборът на потребителя“ в Международен панаир Пловдив, а победителите бяха обявени на тържествена церемония на 3 април. Фаворитите на публиката получиха и златни медали, след като Панаирът възобнови тази традиция. За да се гарантират обективността на оценките, кастингът мина при строги правила - бутилките бяха двойно кодирани и обвити с плътна хартия, скриваща името на производителя и марката.

В раздел „Бели вина“ най-високият приз бе присъден на „Покрит мост Шардоне, 2013“ на „Винал“. Подгласници станаха “Спиритус Санктус – Мускат джиало, 2013“ и „Спиритус Санктус – Вионие, 2012“ на „Ивком трейд”. Златен медал при розовите вина грабна „Кинта Вал д Алдея Розе, 2013“, представено от „Вини Португалия“, а второ и трето място заеха „Розе от Каберне Совиньон,2013“ на „Винарска изба Сопот“ и „Solento Negroamaro, Розе 2010“ на „Ловико Лозари“.

Новата винарна от Сопот спечели и златен медал в раздел „Червени вина“ с „Каберне Совиньон, 2013“. На втора позиция е „Каберне Совиньон, 2011“ на „Ловико Лозари“, а на трета - „Спиритус Санктус - Сенсус Вер., 2011“ на „Ивком Трейд”. Конкурсът се проведе за четвърти път и отново даде възможност на производителите да разберат как се приемат техните марки от потребителите. Инициатори на надпреварата са Международен панаир Пловдив, Асоциация „Активни потребители“ и Националната лозаро-винарска камара.

За партньорство в организирането на „Винария 2014“ специална грамота получи „Ферерри груп“. „От няколко години сме тук и щандът ни става все по-голям, защото резултатите от участието са хубави“ – така собственикът на компанията Маурицио Феррери благодари на Панаира за отличието. Грамоти за партньорство в провеждането на Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2014“ бяха дадени на Асоциацията на месопреработвателите в България, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Сдружение „Българска асоциация на професионалните готвачи“, която прави уникалния Гурме салон.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.