1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. "Кауфланд” засилва входящия контрол на доставчиците на пресни яйца

"Кауфланд” засилва входящия контрол на доставчиците на пресни яйца

Изпълнителният директор на БАБХ Йордан Войнов е инициирал среща с ръководството на веригата

Изпълнителният директор на Българската агенция по храните (БАБХ) Йордан Войнов е инициирал среща с ръководството на "Кауфланд” България по повод установеното нарушениe при маркирането на част от яйцата предлагани във веригата. От веригата са дали гаранция, че ще бъдат предприети необходимите мерки, за да се избегнат други подобни случаи, като ще се засили входящият контрол на доставчиците на пресни яйца, информират от БАБХ.

В началото на седмицата министър Найденов обяви, че при проверка в "Кауфланд” е установено, че се предлагат миксирани яйца – отговарящи на изискванията и неотговарящи, внос от Полша. Сигналът е подаден от браншовия съюз. Продажбата на яйца с червена точка е абсолютно забранена. В кутията има яйца и без всякаква маркировка. В кутия от 10 яйца - половината са с маркировка, а другата половина – без маркировка.

По време на събитието стана ясно още, че "Кауфланд” ще бъде санкционирана с най-високата според закона санкция в размер на 10 хил. лева. Тя ще получи последно предупреждение за продажби на яйца. Ако това се повтори, веригата няма да има право да продава яйца у нас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.