1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Консумирането на яйца помага за отслабване

Консумирането на яйца помага за отслабване

Високото ниво на антиоксиданти в яйцето предпазва от атрофия очния нерв

Диетолози от Великобритания твърдят, че консумирането на едно яйце дневно има много ползи, между които и изгарянето на калориите, т.е. загубата на килограми информира БГНЕС.

Изследване, което следва да бъде публикувано през юни в списание Nutrition and Food Science, анализира хранителния състав на яйцето и ролята му в определена диета. По този начин се установило, че въпреки малкия брой калории, яйцето е източник на протеини и е основна съставка от здравословното хранене. Малкият хранителен продукт съдържа витамините D и B12, селен и основни аминокиселини. Високото ниво на антиоксиданти в яйцето предпазва от атрофия очния нерв, съответно премахва риска от ослепяване. Екип от учени, който стигна до това заключение, твърди, че яйцата помагат и за загубата на калории. След направеното проучване стана ясно, че хората, които ядат по едно яйце дневно са успели да отслабнат повече, отколкото онези, които са изключили този хранителен продукт от диетата си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.