1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Криминален може да се окаже случаят с момичето, чийто хранопровод беше изгорен от газирана напитка

Криминален може да се окаже случаят с момичето, чийто хранопровод беше изгорен от газирана напитка

Снимка:

Това съобщи в кулоарите на парламента земеделският министър Мирослав Найденов

Случаят с момичето, чийто хранопровод беше изгорен от газирана напитка, може да се окаже криминален, съобщи в кулоарите на парламента земеделският министър Мирослав Найденов. 

Преди дни в "Пирогов" постъпи 16-годишна ученичка с изгорен хранопровод след употреба на газирана напитка. Според публикации в медиите момичето купило кен с безалкохолното в междучасието. 

По думите на Найденов първоначалната проверка е показала, че други клиенти на магазина, от който пострадалата е направила покупката си, не са имали оплаквания. "Въпросът е "дали изгарянето се е случило от това, за което тя твърди, или е консумирано нещо друго," каза министърът.  По думите му случаят заслужава разследване, но не само в рамките на процедурите за безопасност на храните.  

Системата за контрол във фирмата - производител практически е на много високо ниво, посочи Найденов.  Кеновете не са произведени в България, проверява се цялата партида. Не се изключва и вероятността напитката да е менте, макар че фалшификати на тази марка досега не са били засичани на българския пазар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.