1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Лекари от Балканския медицински съюз реабилитират по-мазното месо

Лекари от Балканския медицински съюз реабилитират по-мазното месо

Животинските мазнини са източник на биологично активни съставки, необходими за функцията на имунната система

Лекари от Балканския медицински съюз реабилитират по-мазното месо. Неговата консумация в умерени количества предпазвала от невродегенеративни болести, казва проф. Фани Рибарова, секретар на българската секция на Балканския медицински съюз.

Нашият геном е устроен така, че да си ядем и хляба, и боба с чушката, и свинското с лука, и виното - от всичко по малко от богатото разнообразие на Балканската диета, споделя проф. Рибарова, цитирана от БТА.

Българската традиция в храненето е свързана с дълголетието и здравето на човека, твърди още Фани Рибарова. Трябва да имаме от всичко по малко в нашето хранене. Старите българи са използвали не само киселото мляко, но и свинска мас, масло и са били здрави, коментира специалистът. Животинските мазнини са източник на биологично активни съставки, необходими за функцията например на имунната система, посочи проф. Рибарова.

Наскоро Варна беше домакин на 18-тата сесия на Балканските медицински дни. Във форума участваха водещи  медицински специалисти, лекари, фармаколози, биолози. Тази година сред основните теми на срещата беше и темата за храненето и невродегенеративните заболявания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.