1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Лимонът унищожава канцерогенните клетки

Лимонът унищожава канцерогенните клетки

Той може да се консумира като плод, да се пие сокът му или да се комбинира с различни питиета и коктейли

Учени от института по здравеопазването в Балтимор, в американския щат Мериленд твърдят, че лимонът унищожава канцерогените клетки. Според тях този продукт е десет хиляди пъти по-силен от химиотерапията, т.е от лекарството "Адиамицин", съобщава БГНЕС.

Сокът от лимон действа благоприятно за предотвратяването на тази болест. Той е с приятен аромат и не създава сериозни последствия, както химиотерапията.

Лимонът може да се консумира като плод, да се пие сокът му или да се комбинира с различни питиета и коктейли. Най-голям ефект лимонът има върху кисти и всички видове рак. Смята се, че той притежава антибактериални свойства с широк спектър срещу бактериални инфекции, паразити, регулира високото кръвно налягане, успокоява нервите и действа антидепресивно.

Антиканцерогенните свойства на лимона били установени в резултат на 20-годишна работа в лаборатория на производител на лекарства. Там били доказани неговите лечебни ефекти при лечението на 12 вида рак, като рака на дебелото черво, на гърдата, простатата, рака на белия дроб и панкреаса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.