1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Масирани проверки за нелегален алкохол

Масирани проверки за нелегален алкохол

От различни складове в София и Търговище са иззети над 60 хил. бутилки

"Пиячите" е новата акция на полицията, започнала през изминалата нощ. Този път антимафиотите са ударили нелегалното разпространение на алкохол, съобщи Българската национална телевизия. Тя е проведена на територията на цялата страна и от различни складове в София и Търговище са иззети над 60 хил. бутилки водка, ракия и коняк с фалшиви бандероли.

Установено е, че в три от случаите става въпрос за една и съща фирма, ползваща три различни складови бази на територията на София. Според експерти е възможно по-голямата част от конфискувания алкохол да е произведен в нелегални цехове.
Етикетите обаче са на добре познати марки от лицензирани производители и търговци. Затова от полицията проверяват дали легални производители са замесени в използването на фалшиви бандероли. В акцията са участвали служители на ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Досъдебно производство", СДВР и ОДМВР- Търговище, митнически мобилни групи и експерти на Агенция "Митници". По време на операцията са извършени масирани проверки в складови помещения и производствени бази на юридически лица, извършващи дейности с високо алкохолни напитки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.