1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното стартират на 29 септември

Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното стартират на 29 септември

Интер Експо Център събира български и чуждестранни фирми

Интер Експо Център събира хранителната индустрия от 29 септември до 2 октомври 2021 г. В 4 изложбени зали на площ от 12 хил. кв./м среща си дават изложбите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното.

Традиционно Интер Експо Център представят както производители и вносители, така и много технологични решения за млекопроизводители, производители на хляб и колбаси. И тази година българските изложители ще са най-много. „Радостното е, че запазихме част от международните си партньори и тази година най-широко представени са фирмите от Италия, водеща страна в хранителната индустрия, ще дойдат фирми от Румъния и Гърция. За поредна година Посолството на САЩ ще се представи чрез Департамента по земеделие с щанд от различни продукти. Нови фирми ще дойдат от Беларус. Всички те търсят партньори в България и Интер Експо Център е точното място за създаване на такива контакти“, подчерта управителя Ивайло Иванов.

Тази година сред акцентите в иновациите са решения за автоматизация на производството и в търговските обекти: автоматизирани каси за самообслужване и роботи за производството. Другата тема е свързана с хигиената - интересни решения за дезинфекция на помещения.

Съпътстващата програма включва много интересни събития в това число и кулинарните прояви, наречени Маратон на вкусове, част от събитията на платформата Сетива без граници, където посетителите ще могат да дегустират интересни ястия. Ще има производство на шоколад и сладкарски изделия.

В рамките на изложбите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното ще се проведе конкурса „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви.

Предвидена е конференция по една много актуална тема - онлайн търговията с много решения за хранително-вкусовата промишленост, както и семинар, свързан с дизайна на продуктите.

Организаторите уточняват, че до 28 септември, включително, всеки може да си направи онлайн регистрация за свободно посещение в сайта: www. food-exhibitions.bg.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.