Министър Греков: Работим за отдаването на по-висок дял от стоки с български произход в търговските мрежи

Снимка:

Предстоят нови срещи с представителите на големите търговски вериги

Проблемите на гъбопроизводителите са подобни на тези в зеленчукопроизводството, и предприетите мерки за пресичане на нелегалния внос са общи и за двата сектора. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с представители на Съюза на гъбопроизводителите в България, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Министърът посочи, че предстоят нови срещи с представителите на големите търговски вериги, на които отново ще се повдигне въпросът за защитата на българската продукция и отдаването на по-висок дял от стоки с български произход в търговските мрежи.

На срещата председателят на Управителния съвет на Съюза на гъбопроизводителите в България Илиана Димитрова подчерта, че въвеждането на минимални цени би подобрило прихода в бюджета от ДДС при внос и би извадило сектора на светло.

Заместник-министър Явор Гечев бе категоричен, че точно по тази причина е наложително да се идентифицират реалните представители на сектор гъбопроизводство и те да попаднат в новия Консултативен съвет по зеленчукопроизводство, чието създаване предстои.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.