1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Министър Найденов подкрепи бизнеса за създаването на хранителни банки

Министър Найденов подкрепи бизнеса за създаването на хранителни банки

Снимка:

Идеята е предложена от Асоциацията на месопреработвателите

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов подкрепи бизнеса за създаването на хранителни банки в България. Това обяви министърът по време на подписването на пакт за Великден безопасен, организиран от в. „Стандарт”.

Идеята е предложена от Асоциацията на месопреработвателите. „Хранителните банки съществуват в САЩ и Западна Европа”, обясни министърът. „Те събират продукти с изтичащ срок на годност, но не изтекъл. Вместо храните да бъдат изхвърляни от производителите и търговците, се предоставят на социално слаби хора от хранителните банки”, допълни министър Найденов. Той се надява идеята да бъде подкрепена и от социалния министър Тотю Младенов, икономическия министър Трайчо Трайков и финансовия министър Симеон Дянков.

Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите обясни, че създаването на хранителни банки е полезно за цялото общество и затова трябва да се направи нормативна уредба. Освен за храни с изтичащ срок на годност, хранителните банки работят и с продукти с нарушен търговски вид. Но задължително те са годни за консумация, подчерта Кирил Вътев. 

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.