1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Министър Найденов ще направи посещение на хранителното изложение в Берлин - „Зелена седмица 2010”

Министър Найденов ще направи посещение на хранителното изложение в Берлин - „Зелена седмица 2010”

Снимка:

МЗХ организира за 21-ви пореден път участието на страната ни в престижния форум

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще посети най-голямото международно специализирано изложение за селско стопанство, хранителна промишленост и градинарство „Зелена седмица” 2010 в Берлин, Германия. В делегацията, която ще посети 75-то юбилейно издание на изложението, е и зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров.

МЗХ организира за 21-ви пореден път участието на страната ни в престижния форум. През тази година България ще бъде представена от 13 фирми, производители на традиционни месни, млечни продукти и вина. Изложението ще продължи от 15 до 24 януари 2010 г., а визитата на министър Найденов ще бъде в рамките от 14 януари до 17 януари 2010 г.

На 15 януари 2010 г. повреме на форума, министър Найденов ще проведе работни срещи с министрите на земеделието от Кралство Швеция, Република Македония, Унгария, Молдова и на провинция Долна Саксония, Германия.

В рамките на изложението на 16 януари 2010 г. ще се проведе и Международен дискусионен панел на министрите на земеделието в рамките на Глобален форум за прехрана и земеделие 2010 „Земеделието и климатичните промени - нови предложения от политиците и индустрията”. В рамките на деня министър Найденов ще участва и във Втората берлинска среща на върха на министрите на земеделието, която ще бъде на същата тема. „Зелена седмица” 2010 се провежда от 1926 г. и в него участват повече от 60 държави.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.