1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Министърът на земеделието на немската провинция Долна Саксония посети „Тандем”

Министърът на земеделието на немската провинция Долна Саксония посети „Тандем”

По време на визитата управителят на „Тандем” Кирил Вътев посочи основни моменти от историята на икономическите отношения на компанията с Германия

Седемчленна делегация от Министерството на прехраната, земеделието, защитата на потребителите и селското развитие на федерална провинция Долна Саксония, ФР Германия разгледа завода на „Тандем” в София. Сред гостите от втората по големина провинция в Германия бяха министърът на земеделието Астрид Гротелюшен, ръководителят на Земеделската камара Ханс-Георг Хасенпфлуг и ръководителят на Службата за защита на потребителите и безопасността на храните проф. д-р Еберхард Хаунхорст.

По време на визитата управителят на „Тандем” Кирил Вътев посочи основни моменти от историята на икономическите отношения на компанията с Германия – внедряването на ERP-система на немска фирма, проектирането на завод от немско проектантско бюро, представянето на традиционните български продукти на изложението „Зелена седмица” в Берлин и наградата на Германо-българската индустриално-търговска камара, която „Тандем” получи в началото на годината.

На въпрос за износа на български месни деликатеси в Германия Вътев обясни, че разрешителното за износ не е единствено и достатъчно условие за развитие на търговски отношения с друга страна. Според него експортът следва емиграцията и се осъществява износ за райони, населени с големи български общности.

При първата дегустирана хапка Астрид Гротелюшен каза, че няма повече въпроси, тъй като деликатесите сами по себе си били достатъчно убедителни. Гостите опитаха традиционните български сурово-сушени продукти Панагюрска луканка, Горнооряховски суджук, пастърма и филе „Елена”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.