Има европейски регламент, който позволява при заготовка да се влагат определени разтвори
Не е необходим стандарт за пилешкото месо, смята земеделският министър Мирослав Найденов, цитиран от Агенция „Фокус”. „Не е нужно да има стандарт. Има европейски регламент, който позволява при заготовка да се влагат определени разтвори, които да правят по-вкусно и по-сочно пилето, пилешката пържола или каквото и да е. Не могат да пишат охладено пиле на етикета и да са го напълнили с 51 % вода. От една страна ни мамят – ама най-безобразно, от друга страна – това не е чиста вода, а солеви разтвори.
Така че това, което ще направим е да се пише на етикета – първо че е заготовка, а не пиле, второ – колко процента и какви разтвори са вкарани”, каза министърът.