1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Млади хора произвеждат и подаряват лимец

Млади хора произвеждат и подаряват лимец

Празник на лимеца се проведе в столиния център Идея Вита

Ниви с лимец отглеждат младежи край Пловдив, а реколтата подаряват на всички, които се интересуват от древното зърно. Инициаторът на доброто дело Иван Андонов участва в празник на лимеца в център Идея Вита и разказа за съпътстващите дейности в производството и предлагането на лимец.

На 29 септември, неделя, в София се събраха производители от Пловдив, Варна, Благоевград, Добрич, Самоков, Русе, Стара Загора, които обмениха опит и идеи в отглеждането на древното зърно. Участниците в първия по рода си празник в столицата опитаха пълнени чушки с лимец, таратор, крем-сирене, сурови сладкиши и бонбони, сътворени от организаторите – център Идея Вита и zdravjivot.org.

„Обичам експериментите. Във всичко, което приготвяхме - ястия от зърнени продукти и варива, добавяхме и малко лимец. Стана ясно, че древното зърно освен, че добавя вкус и аромат на ястията, дарява хората с полезност и положителна енергия”, сподели Диана Митева – управител на център Идея Вита.

По време на празника на лимеца участниците получиха рецепти на няколко вида вкусотии, сладкиши, хлябове. В демонстрационната част на събитието се приготвиха питки и плодови напитки.

Празникът завърши с български народни хора, в които се включиха с много настроение и усмивки всички присъстващи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.