1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. На 12 септември се открива третото издание на „Изложение на селските райони на "Тоскана 2013”

На 12 септември се открива третото издание на „Изложение на селските райони на "Тоскана 2013”

Български вина, традиционни млечни и месни продукти ще представят страната ни

Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов ще участва в третото издание на „Изложение на селските райони на „Тоскана 2013”, което ще се проведе от 12 до 15 септември т.г. във Флоренция. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

Изложението обединява секторите: лозарство и винарство, зърнени култури, животновъдство, лов, градинарство, аквакултури, горско стопанство и производство на зехтин.

Страната ни ще бъде представена с щанд, на който ще бъдат изложени български вина, традиционни млечни и месни продукти. В рамките на изложението ще се проведат и конференции на теми: „Животът в селските райони в Тоскана. Пейзаж, земя, качество и заетост. ПРСР 2014-2020”, „Иновации в селското стопанство. Изпълнение на мярка 124 от ПРСР за периода 2007-2013 г. в Тоскана в сравнение с опита на други италиански региони” и „Начин на живот - хранене, спорт и здраве”, в които ще участват високопоставени представители от селскостопанския сектор, научните и спортни среди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.