1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. На 7 октомври започва раздаването на храни по програма „Благотворителност”

На 7 октомври започва раздаването на храни по програма „Благотворителност”

Над 331 000 нуждаещи се ще получат по 10 безплатни продукта тази година

Общата стойност на храните за 2013 г. е 34,4 млн. лева, а количеството им – над 16 816 тона. Първият транш от раздаването ще продължи до 31 октомври в пунктове на Българския червен кръст (БЧК) в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Над 331 000 нуждаещи се ще получат по 10 безплатни продукта тази година. Пакетите съдържат брашно, захар, слънчогледово олио, обикновени вафли, леща, плодов конфитюр, картофено пюре, пчелен мед, ориз и зрял фасул. Вторият транш е планиран за декември.

Право да получат безплатни храни имат осем целеви групи, които са предварително определени от Агенцията за социално подпомагане. Това са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД); хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания по реда на чл. 8д от ЗСПД; семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10 а от Закона за семейни помощи за деца; лицата, които се грижат за хора с увреждания и през 2012 г. са участвали в дейността „Личен асистент” на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания”; получилите еднократна помощ, съгласно чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане през 2012 г, както и ветерани от войните по смисъла на Закона за ветераните от войните, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.