1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Над 10 000 килограма храна е събрана по време на кампанията „1 килограм доброта“

Над 10 000 килограма храна е събрана по време на кампанията „1 килограм доброта“

240 доброволци се включиха в подкрепа на кампанията в 10 от най-големите обекти на веригите в град София

Над 10 000 килограма храна е събрана по време на кампанията „1 килограм доброта“, която се проведе на 29 и 30 ноември в 10 населени места в страната. Благотворителната инициатива е на Българската хранителна банка и се прави за втори път тази година.

240 доброволци се включиха в подкрепа на кампанията в 10 от най-големите обекти на веригите в град София. Те дариха близо 1000 часа труд, разбиране и съдействие за всеки, който пожела да стане част от добрата идея да дари храна в подкрепа на нуждаещи се хора.

Набраните дарения от храни ще бъдат предоставени по програми за хранително подпомагане посредством мрежата на БХБ от партньорски организации. По този начин ще се осигури подкрепа за над 30 000 човека не само в София, но и в останалите градове, където кампанията бе реализирана, както и в други населени места, където има остра нужда от хранително подпомагане. Храните ще бъдат предоставени на обществени трапезарии, центрове за настаняване от семеен тип, кризисни и дневни центрове, комплекси за социални услуги и др., където ежедневно представители на уязвими групи получават подкрепа за развитие и шанс за по-добро бъдеще.

В рамките на първата кампания организацията събра 4 хиляди и 200 килограма храна. Тя достигна до над 20 000 нуждаещи се.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.