1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Натровени с дюнери в Пазарджик съдят собственика на заведението

Натровени с дюнери в Пазарджик съдят собственика на заведението

Двамата пострадали искат обезщетение за нанесените им вреди в размер на 10 000 лева

Пазарджишкият окръжен съд ще гледа дело, заведено от двама души, натровени с дюнери. Това съобщи за радио „Фокус” Маринела Георгиева от администрацията на съда.

Делото е образувано срещу собственика на заведение за бързо хранене и е за заплащане на имуществени и неимуществени вреди в резултат на непозволено увреждане. Двамата ищци твърдят, че в резултат от заразата със салмонелоза са преживели едни от най-тежките дни в живота си. Единият от тях е дете, което е отслабнало от 15 килограма на 8 килограма и е било с висока температура в продължение на почти седмица. Другият от ищците е преживял подобни симптоми. Двамата пострадали искат обезщетение за нанесените им вреди в размер на 10 000 лева.

Сирийският собственик на заведението за дюнери в Пазарджик вече е признат от Районния съд в Пазарджик за виновен в това, че като собственик и управител на заведението за бързо хранене е нарушил правилата за преработка и съхранение на храни. Делото започва в 10.15 часа, като съдия-докладчик е Минка Трънджиева.

Преди две години в резултат на стафилококова инфекция в болница бяха приети 22-ма души, сред които имаше и деца. Повечето от натровените след консумация на дюнери бяха с диагноза салмонелоза. Причината е в соса от майонеза, който е приготвян от яйца, вместо от яйчен прах. Сирийският собственик на заведението за дюнери беше осъден на пробация и глобен след инцидента.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.