1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Националният съюз на хлебарите и сладкарите в България се обявява за намаляване на ДДС на храните

Националният съюз на хлебарите и сладкарите в България се обявява за намаляване на ДДС на храните

Снимка:

Това каза председателят на съюза Мариана Кукушева на брифинг в Министерски съвет

Националният съюз на хлебарите и сладкарите в България се обявява за намаляване на ДДС на храните. Това каза председателят на съюза Мариана Кукушева на брифинг в Министерски съвет след среща на премиера Пламен Орешарски с представители на съюз „Произведено в България”, предаде Агенция „Фокус”.

Нашата тема е намаляване на ДДС на храните, за да има широк социален ефект, да няма гладни в България и да се увеличи броят на работните места, заети в преработвателната промишленост, каза Кукушева.

„Между нас има много предприятия, които вече изнемогват. Един от акцентите в срещата беше равнопоставеност на българския производител съгласно и съгласувано със стоките, внесени от единния европейски пазар”, посочи тя.

На срещата са обсъдени и всички възможности за поощряване и достъп на малките и средни предприятия до обществените поръчки.

Изпълнителният директор на съюз „Произведено в България” Пламен Грозданов каза, че на срещата с премиера е засегната една много важна тема, която е кауза на съюза – да изберем българското. Това е един много важен въпрос, който в голяма степен ще реши и проблеми, които са свързани с българските производители. Такива кампании са правени в много европейски страни, правени са и в Америка и са показали своя ефект. Получихме пълно разбиране от страна на правителството и министър-председателя, че това действително ще бъде едно правилно решение и ще се търсят възможности кампанията да бъде подкрепена, посочи Грозданов.

Димитър Маджаров, представител на Асоциацията на месопреработвателите в България, каза, че те като асоциация и като бизнес са поставили пред правителството трудностите, които имат в този момент на тежка икономическа криза. За момента намираме разбиране от страна на правителството и държавата, уточни Маджаров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.