1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Националният стандарт за българския кашкавал ще бъде определен чрез допитване

Националният стандарт за българския кашкавал ще бъде определен чрез допитване

От Българския институт за стандартизация очакват писмени становища и предложения по проекта

Започна общественото допитване за проекта на национален стандарт БДС 14:2010 "Български кашкавал", съобщиха от Българския институт за стандартизация. Работната група от експерти е постигнала консенсус по техническото съдържание на документа. Съгласно Правилата за работа по национална стандартизация основният и задължителен етап е провеждане на обществено допитване.

Окончателният текст на проекта е изпратен за разглеждане, обсъждане или предложения до всички заинтересовани - министерства, ведомства, висши училища, научноизследователски институти, лаборатории, браншови организации, асоциации, неправителствени организации на потребителите и др.

От Българския институт за стандартизация очакват писмени становища и предложения по проекта най-късно до 30 юни 2010 г. на адрес: 1797 София, жк "Изгрев", ул. "Лъчезар Станчев" № 13, Български институт за стандартизация, или по електронна поща до д-р Здравко Цветков, секретар на ТК 32 "Селскостопански хранителни продукти":  Zdravko.Cvetkov@bds-bg.org 

След общественото допитване трябва да се постигне общо съгласие и да няма възражения по съществени въпроси от заинтересованите лица.

Текста на проекта на БДС 14 можете да намерите тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.