1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Не се наблюдават значителни изменения на цените на пилешкото месо

Не се наблюдават значителни изменения на цените на пилешкото месо

В три областни центъра се отчита поевтиняване от 0,1% до 3,5%

През изтеклата седмица не се наблюдават значителни изменения на цените на пилешкото месо в страната.

Пиле-замразено

За наблюдавания период предлагането на замразено пиле на борсите в страната е в широк диапазон - от 3 лв./кг до 4,25 лв./кг, като най-ниска цена на едро е отчетена в Плевен, а най-висока във Варна. В по-голямата част от областните центрове са отчетени леки колебания на цените в двете посоки. Най-чувствителен е спадът в Плевен - с 0,18 лв./кг или 5,7%, а най-значително поскъпване е регистрирано в Силистра – с 0,13 лв./кг или 3,4%. В девет области борсовите цени на замразеното пиле се запазват на нивата от предходната седмица.

В резултат, средната ценаКубота България
на едро на замразеното пиле за страната бележи незначително намаление (с около 0,3%) спрямо предходния период. В големите търговски вериги (ГТВ) на повечето области цените на замразеното пиле запазват нивата си от предходната седмица. В три областни центъра се отчита поевтиняване от 0,1% до 3,5% (Шумен), а в други три – леко увеличение на цените – Добрич с 1,8%, Силистра с 0,5% и Варна с 0,2%.

В малките търговски обекти цените на дребно на замразеното пиле варират от 4,08 до 4,90 лв./кг, като в повечето области не са регистрирани ценови изменения спрямо предходната седмица. Най-евтино се предлага замразеното пиле в ДТО в Силистра и Търговище, а най-скъпо -  в Ловеч. Само в по-малките магазини в Добрич, Шумен и Търговище цените на дребно на замразеното пиле се повишават, съответно с 2,4%, 2,3% и 1,2%.

В Плевен се наблюдава най-голям марж между цените по веригата, като в ГТВ цената на дребно е с 1,65 лв./кг по-висока от тази на едро, а в ДТО тази разлика достига до 1,80 лв./кг. Най-малка разлика между цените на едро и на дребно в ГТВ е регистрирана във Варна (0,20 лв./кг), а за ДТО - в Разград (0,06 лв./кг).

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.