1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Няма сериозни нарушения в обектите за производство и търговия с храни в Добричка област

Няма сериозни нарушения в обектите за производство и търговия с храни в Добричка област

Инспекциите се правят от началото на месец април в рамките на кампанията по повод предстоящите Великденски празници и Гергьовден

24 проверки са извършени миналата седмица в обекти за производство и търговия с храни в Добричка област, съобщи шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Розалина Брайкова. Инспекциите се правят от началото на месец април в рамките на кампанията по повод предстоящите Великденски празници и Гергьовден и са разпоредени от Българската агенция по безопасност на храните. Проверява се съставът на храните, етикетите, влаганите добавки и др. 

Проверките до момента показват, че производителите и търговците в региона са коректни и спазват изискванията, коментира д-р Брайкова. Възбранени са два килограма агнешко месо, издадено е едно предписание за нарушение по етикетирането. 

Агенцията по безопасност на храните разкрива горещ телефон за потребителите - 0700 122 99. Телефонът ще бъде активен от понеделник - 18 април и на него ще отговарят оператори, които ще приемат сигнали и запитвания относно дейността на агенцията всеки ден от 8:00 до 21:00 часа, включително и в почивни и празнични дни.

В Добрич са определени двама служители, които ще проверяват дали има постъпили сигнали за областта и след това ще се разпореждат проверки. 

Сигнали могат да се подават и онлайн на сайта на агенцията. Там могат да бъдат открити и описанията на всички утвърдени стандарти - "Стара планина" за месни продукти, за хляб, млечни продукти и др.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.