1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Обединеното кралство заплаши, че ще преустанови безплатната реклама на шотландско уиски

Обединеното кралство заплаши, че ще преустанови безплатната реклама на шотландско уиски

Очаква се референдумът за независимостта на Шотландия да се проведе през есента на 2014 г.

Британският външен министър Уилям Хейг заплаши, че ако Шотландия се отдели от Обединеното кралство ще преустанови безплатната реклама и промоция на най-известните марки шотландско уиски, съобщава в днешния си брой вестник "Дейли мейл".

Изданието се позовава на изказване на министъра на външните работи на Великобритания, което е направено по време на "частна среща", подробности за която не се оповестяват.

В момента 140 британски посолства по света се занимават с промоция и реклама на редица шотландски продукти, сред които и няколко известни марки уиски. 

Източници на вестника уточняват, че на срещата Хейг е заявил, че от момента на обявяването на независимост, Шотландия ще трябва да си плаща, за да продължи рекламирането на нейни национални марки от британски дипломати, отбелязва агенция КРОСС.

Някои източници посочват, че през 2011 г. Шотландия е спечелила около 3 милиарда паунда от продажба на уиски. По последни сведения, референдумът за независимост се очаква да се проведе през есента на 2014 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.