1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Обществена трапезария отваря врати в Карлово от 1 октомври

Обществена трапезария отваря врати в Карлово от 1 октомври

От социалната услуга ще се ползват 90 лица дневно

Обществена трапезария отваря врати в Карлово от 1 октомври, информират от пресцентъра на общината. Потребителите на услугата ще получават в делничните дни безплатно топла храна за обяд - супа, основно ястие и хляб.

От социалната услуга ще се ползват 90 лица дневно, които са на месечно подпомагане по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. В списъците ще бъдат включени още лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи, лица, получаващи минимални пенсии, както и скитащи и бездомни деца и лица.

Кандидатите трябва да подадат заявление-декларация по образец в сектор „Социални дейности и здравеопазване” при община Карлово, на пл. „20-ти юли” 10, ет. 2 от 19 до 27 септември. Списъкът на одобрените ще бъде изложен на 30 септември  в сградата на Община Карлово – информационно табло.

Подборът на потребителите на социалната услуга ще се извършва от комисия, определена със заповед на кмета на община Карлово, включваща представители на Дирекция "Социално подпомагане" – община Карлово и експерти от общината.

Обществената трапезария се реализира по проект, финансиран от Фонд "Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика. Целта на проекта е да бъде осигурена топла храна на лица с ниски доходи от община Карлово, да бъде преодоляна социалната им изолация и да бъдат насочени към ползване на други социални услуги, от които има нужда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.