1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Обществена трапезария за крайно нуждаещи се организира община Търговище

Обществена трапезария за крайно нуждаещи се организира община Търговище

Предоставянето на услугата започва от 15 юли 2013 г.

Фонд „Социална закрила" отпусна на община Търговище сумата 17 700 лв. за реализиране на социалната услуга „обществена трапезария". Предоставянето на услугата започва от 15 юли 2013 г. и ще продължи в рамките на 6 месеца - до 31 декември т.г., предаде Дарик радио.

Целта е осигуряване на храна на 60 крайно нуждаещи се потребители от град Търговище и селата Макариополско, Острец и Дралфа. Според изискванията на Фонда, „обществената трапезария" е предназначена за: лица и семейства на месечно социално подпомагане по реда на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, които получават месечни социални помощи; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни деца и лица.

В трапезарията ще бъде приготвяна топла и прясна храна по разработени седмични менюта. Храната ще бъде предоставяна ежедневно на място в „Социалния патронаж" срещу подпис на потребителите. Идеята е подобряване качеството им на живот и осигуряване на помощ и подкрепа, допълниха от общинската администрация.

Заявленията - декларации по образец, ще бъдат приемани в общинското мероприятие „Социален патронаж" в бившата сграда на РДВР - Търговище от 8 юли 2013 г., понеделник. Конкретните потребители ще бъдат определяни от Комисия, назначена със заповед на кмета, с участие на представител на Дирекция „Социално подпомагане" - Търговище.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.