1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Порциите на бързата храна не са променили размера си от 20 години, независимо от епидемията от затлъстяване

Порциите на бързата храна не са променили размера си от 20 години, независимо от епидемията от затлъстяване

Средният брой калории са останали постоянно високи

Веригите за бързо хранене не са намалили размерите на техните порции за последните 2 десетилетия, въпреки епидемията от затлъстяване, която съществува днес.  

Учените са открили, че някои порции са толкова големи, че насищат повече от 90% от приема на калории на възрастен човек за деня, информира Daily mail.

Въпреки здравословните кампании и повишаващата се осведоменост  за ролята на бързата храна, порциите запазват размера си от 1996 до 2013 година, установи проучване .

Средният брой калории ,нива на сол и наситена мазнина са останали постоянно високи, въпреки че изследователите отбелязват спад в употребата на трансмазнини, които са свързани с редица сърдечни болести и нивото на холестерола.

Трансмазнините често се използват при направата на чипс.

Експертите призовават заведенията за бързо хранене да намалят размера на порциите и да променят храната, така че да съдържа по-малко калории, сол и мазнини.

Държавните служители в сферата на здравеопазването също трябва да насърчи обществото да следи колко калории приема, вместо да разчита само на това, че порциите са рекламирани като „малки” и „големи”, се посочва още в публикацията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.