Премиерът на Руската Федерация Владимир Путин изказа благодарности на министър Найденов за акцията срещу незаконната водка

На 12 януари т. г. при проверка в изба „Бахкус 4” в гр. Каспичан бяха открити 14 500 бутилки фалшива водка

Премиерът на Руската федерация Владимир Путин благодари на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов за успешно проведената акция срещу нелегалния износ на фалшива водка с търговска марка „Столичная” от страната ни. Това стана ясно на среща на министър Найденов със съветника на кмета на гр. Москва Юрий Лужков и бивш посланик на Руската федерация в България Н. Пр. Анатолий Потапов, на която той връчи официално благодарствено писмо и подарък.

„Правителството работи за пресичане на нелегалното производство на спиртни напитки”, заяви министър Найденов. Той увери, че ще продължат проверките. „Благодарим за проведената акция и за подкрепата. Уверен съм, че заедно ще се справим с контрабандата”, каза Анатолий Потапов.

На 12 януари т. г. при проверка в изба „Бахкус 4” в гр. Каспичан бяха открити 14 500 бутилки водка, джин, бренди и ракия без бандерол и 35 000 празни опаковки тип „кен” за водка „Столичная”. Производството и предлагането на пазара на този тип водка от фирмата е незаконно, тъй като правата за тази дейност се държат от Руската федерация. Проверката констатира, че същата фирма е осъществила износ на 52 хиляди кен опаковки за Сирия, през 2008 г.

Акцията беше насочена срещу производството на фалшив алкохол и се проведе от Изпълнителната агенцията по лозята и виното и Министерство на земеделието и храните, съвместно с Агенция „Митници”. В акцията участваха и служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” ,сектор „Контрабанда”.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.