1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. През 2012 година във Варна ще се проведе Международен кулинарен фестивал

През 2012 година във Варна ще се проведе Международен кулинарен фестивал

Събитието е заложено в концепцията за маркетинг и реклама на общината

Международен кулинарен фестивал предстои да се проведе през 2012 година във Варна. Това съобщи за радио „Фокус” доц. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара.

Това е заложено в концепцията за маркетинг и реклама на общината за развитие на града като туристическа дестинация. Всяка година Варненската туристическа камара внася предложения, които имат за цел да разнообразят предлагането в града, с което да бъдат привлечени повече туристи след главния сезон.

Маринов обясни, че една от идеите, които са заложили специалистите, е организиране на ежегоден международен кулинарен фестивал. Той ще се провежда след активния туристически сезон, като през следващата година се предвижда кулинарното мероприятие да се проведе през месец октомври, когато времето все още не е много студено. На фестивала ще бъдат поканени първо съседните на България страни, а по-късно и от по-далечни дестинации. Тази година е било дадено началото на инициативата с организирането на кулинарна изложба. В нея са участвали представители само от България, поради недостатъчното време за подготовка.

В момента от Варненската туристическа камара разпращат покани на свои колеги от Турция, Гърция, Сърбия, Румъния, Македония и др. държави. „Изпращаме информация на сродни неправителствени организации с оглед октомври 2012 година да има едно много по-сериозно национално и международно участие и това да стане традиционно събитие”, коментира още специалистът.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.