1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. През последната седмица при търговията с пилешко месо не се наблюдават сериозни ценови изменения

През последната седмица при търговията с пилешко месо не се наблюдават сериозни ценови изменения

Цените в големите супермаркети са по-ниски от тези в малките магазини с 0,02 лв./кг или с около 0,5%

През последната седмица при търговията с пилешко месо не се наблюдават сериозни ценови изменения.

Пиле-замразено

Спрямо предходната седмица, средната цена на едро на замразеното пилешко месо за страната е по-висока с 0,01 лв./кг. В по-голямата част от областите са регистрирани леки разнопосочни изменения на цените. Увеличение на средната цена на едро е отчетена в десет области, като най-съществено е увеличението в Сливен (с 1,6%) и Плевен (с 1,5%). Понижение от 0,2% до 4,5% е регистрирано в четири областни центрове, най-значително в Монтана. Предлагането на борсите през седмицата е в ценовите граници от 3,00 лв./кг до 4,50, съответно в Монтана и Шумен.

Средната цена на дребно на замразеното пилешко месо в магазинната мрежа на страната е с незначителни колебания. В ГТВ средната цена на дребно е с 0,01 лв./кг по-ниска, а тази в ДТО също с толкова по-висока спрямо предходния период.

Предлагането през наблюдавания период в ГТВ е в ценовите граници от 3,50 лв./кг до 4,55 лв./кг. Най-ниските стойности се отчитат в Шумен, а най-високите във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Намаление на средната цена е регистрирано само във Варна (с 2,2%) и София (с 2,3%), а леко повишение единствено в Добрич (с 0,15 лв./кг или 3,7%).

Най-голям марж между цената на едро и тази на дребно в ГТВ се наблюдава в Монтана (1,44 лв./кг), а най-малък – в Ловеч (0,12 лв./кг).

През разглеждания период цените на дребно на замразеното пиле в ДТО са в рамките от 3,98 лв./кг до 4,90 лв./кг, съответно в Търговище и Ловеч. Само в две от областите се регистрира повишение на ценовите нива – в София (с 0,19 лв./кг или 4,4%) и в Шумен (с 0,05 лв./кг или 1,2%).

Маржът между цената на едро и тази на дребно в ДТО е в границите от 0,18 лв./кг (Добрич) до 1,35 лв./кг (Плевен).

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.