1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Производството на месо в Германия се е повишило през 2009 г.

Производството на месо в Германия се е повишило през 2009 г.

Покачването е 2,5% спрямо предходната година

Над 7,7 млн. тона месо са произвели германските месокомбинати през 2009 година. Това е с 2,5% повече спрямо предходната година, показват данните на Федералната статистическа служба в Германия. Най-голям дял в този сектор заема производството на свинско месо - 67,9% от общото, следвано от производството на пилешко (16,6%) и телешко (15,2%).

Останалите видове месо - агнешко, гъше и конско заемат общо около 0,3% от общото производство.Резултатите сочат, че производството на свинско месо в страната е рекордно високо през миналата година - произведени са общо около 5,3 млн. тона. Рекордно високо е и производството на пилешко месо - около 1,3 млн. за цялата 2009 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.