1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Променливите температури увеличават риска от развитие на E. coli

Променливите температури увеличават риска от развитие на E. coli

Това сочат данните от ново проучване, проведено в САЩ

Ново проучване показва, че резките промени в температурите по време на транспортиране и при продажбата на дребно на листни зеленчуци може да повлияе негативно на качеството и безопасността, съобщават от Foodsafetynews.com.

При проведеното през февруари 2014 година проучване са се наблюдавали увеличени стойности на щама O157:H7 на бактерията E. coli и на листерията моноцитогени при предварително опакованите листни зеленчуци.

Това е и първото масово проучване в САЩ - данните за температурите, при които са били транспортирани, складирани и продавани изследваните продукти, са взети директно от търговци и транспортни фирми. Смята се, че по този начин за в бъдеще ще бъде много по-лесно да се упражни по-строг фитосанитарен контрол върху листните зеленчуци.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.