1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Ръководството на БАБХ предлага да се забрани услугата all inclusive в тризвездните хотели

Ръководството на БАБХ предлага да се забрани услугата all inclusive в тризвездните хотели

Ако легловата база е 100 места, то капацитетът на местата за изхранване трябва да е 60

Да се забрани услугата all inclusive в хотелите, които са с три и по-малко звезди. Тази идея лансира директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов.

Има идея да се забрани all inclusive изхранването в хотелите, които са от категория три звезди и по-малко. Това каза директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов.

Според него тризвездните хотели могат да предлагат услугата само ако могат да осигурят места в столовата, равни на 60% от легловата си база. Той даде пример като посочи, че ако легловата база е 100 места, то капацитетът на местата за изхранване трябва да е 60.

Войнов заяви, че скоро БАБХ се е натъкнала на места, в които легловата база е 100 легла, а местата за хранене са 30, което е недопустимо.

БАБХ е разговаряла с фирми, които да доставят храна за кучетата-водачи на незрящи хора, каза земеделският министър Мирослав Найденов преди днешното заседание на Министерския съвет. Той припомни, че парламентарната група на ГЕРБ е осигурила допълнително пари за целта и се надява този проблем да бъде решен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.