1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Русия не е доволна от европейските норми и стандарти за разследване на случаите на заразяване с Е.коли

Русия не е доволна от европейските норми и стандарти за разследване на случаите на заразяване с Е.коли

Страната ще се съобрази с официалната препоръка на Европейската комисия за забрана за внос на редица селскостопански продукти от Египет

Русия не е доволна от европейските норми и стандарти за разследване на случаите на заразяване със смъртоносния щам на бактерията Ешерихия коли, заяви руският главен санитарен инспектор Генадий Онишченко, цитиран от Интерфакс.

„Внимателно изучихме експертния доклад на Европейската комисия за разследване на заразяването с Ешерихия коли и предложените изводи, че заразата е предизвикана от кълнове на сминдух от Египет. Документът оставя много въпроси и по същество не отговаря на нито един от тях”, заяви Онишченко.

Той допълни, че Русия ще се съобрази с официалната препоръка на Европейската комисия за забрана за внос на редица селскостопански продукти от Египет. „Но от професионална гледна точка докладът на Европейската комисия показва, че обединена Европа не разполага с проверени и ефективни инструменти за разследването и овладяването на инфекциозни заболявания”, каза още той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.