1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Седемдесет и шест процента от домакинствата приготвят зимнина

Седемдесет и шест процента от домакинствата приготвят зимнина

Това показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ

Седемдесет и шест процента от домакинствата приготвят зимнина, показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември сред 1000 души.

Приготвянето на традиционни домашни консерви не е в пряка зависимост от материалното състояние на хората, отчитат социолозите. Три четвърти от участвалите в изследването - 76 процента, посочват, че в техните домакинства традиционно се приготвя зимнина. При хората със стандарт на живот около и над средния този дял е 74 на сто, а при крайно бедните - над 77 процента, пише БТА.

Сред жителите на столицата тези, които приготвят домашни консерви, са два пъти по-малко от средното за страната - 39 на сто. Шест процента посочват, че досега са приготвяли зимнина, но тази година няма да го направят. Сред тази категория най-често попадат хора на възраст между 50 и 59 години и жители на столицата.

16 на сто заявяват, че в техните домакинства няма традиция да се приготвя зимнина. Това са най-младите, високообразованите, жителите на столицата и хора с месечен доход на домакинството над 300 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.