Специалисти по хранене изготвиха списък с най-вредните храни

Номер едно в класацията са зелените зеленчуци като марули и магданоз

Специалисти по хранене изготвиха списък с най-вредните храни, които трябва да бъдат подложени на специална обработка преди консумация, съобщава БГНЕС.

Продуктите в списъка на експертите трябва да бъдат третирани по специален начин, за да се избегнат шансовете от хранителни заболявания. Водещият автор на изследването Катрин Адамс обясни, че благодарение на списъка, жените ще могат да вземат предпазни мерки и така да намалят риска от инфекции.

Номер едно в класацията са зелените зеленчуци като марули и магданоз. Следващи в списъка са яйцата, тъй като те могат да бъдат заразени със същите инфекции, които има кокошката. Затова те винаги трябва да бъдат обработвани при температура не по-малка от 160 градуса.

Рибата е на трето място заради високото съдържание на живак в нея. Готовите салати от магазина също не са добър избор според специалистите по хранене, които препоръчват да ги изключите от хранителната си диета, за да намалите риска от заболявания.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.