1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Според проучване младите австралийци затлъстяват прогресивно

Според проучване младите австралийци затлъстяват прогресивно

В продължение на 12 години учените следили показателите на 11 000 души

Младите австралийци трупат килограми, затлъстяват бързо и опровергават репутацията си на спортни натури, сочи проучване за положението с диабета, затлъстяването и начина на живот в страната, пише dariknews.bg.

Тенденцията за трупане на килограми сред хората на възраст между 25 и 34 г. буди безпокойство и навежда на мисълта, че в Австралия не се обръща необходимото внимание на опасностите за здравето, свързани със затлъстяването и увеличаването на теглото като вероятност от заболяване от диабет на средна възраст, казва Джонатан Шоу, който е един от ръководителите на проучването.

В продължение на 12 години учените следили показателите на 11 000 души, посочва БГНЕС.

Представителите на всички възрасти качили средно по 2,6 кг. Но тези от извадката между 25 и 34 г., за първи път интервюирани през 1999 и 2000 г., успели да натрупат по 6,7 кг. средно.

Имало и огромно несъответствие между времето, което според самите анкетирани те прекарват седнали дневно и действителните данни. Самооценката сочела, че австралийците си мислят, че седят по 200 мин. на ден, но на практика става дума за 500 мин.

Данните от изследването сочат също така, че животът в по-неразвитите райони на страната увеличава двойно риска от заболяване от диабет. Има и пряка връзка между депресията и затлъстяването, показва още изследването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.