1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Спряха раздаването на консерви на социално слаби в Пазарджик

Спряха раздаването на консерви на социално слаби в Пазарджик

До спирането се е стигнало след като са били получени сигнали, че консервите не са добри вкусово и има съмнения за нередност

Със заповед на Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик беше спряно раздаването на консервите от втория транш по програмата “Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС за най-нуждаещите се лица”. Това съобщи Живко Дишков, директор на Областния съвет на БЧК в Пазарджик, цитиран от Агенция Фокус.

По думите му до спирането се е стигнало след като са били получени сигнали, че консервите не са добри вкусово и има съмнения за нередности. Раздаването е спряно и са взети проби. Очаква се всеки момент да станат ясни резултатите. Ако пробите покажат, че няма нищо, което да е притеснително за здравето на хората, ще продължим да ги раздаваме. Но, при всички случаи трябва Областната дирекция по безопасност на храните да излезе с решение дали да се раздават тези консерви на гражданите или да бъдат спрени и върнати на доставчика.

Според процедурата, всеки път когато получаваме хранителни продукти, от дирекцията идват и взимат проби, които показват годност, след което започваме раздаването, уточни Дишков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.