1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Срещи с бизнеса във връзка с летния туристически сезон стартира БАБХ

Срещи с бизнеса във връзка с летния туристически сезон стартира БАБХ

Снимка:

Агенцията ще организира систематични контролни действия и проверки

По повод предстоящия летен туристически сезон, областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас, ще проведат превантивни срещи със собственици на търговски обекти за търговия на едро и дребно, на заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, курортни селища, наематели на плажни ивици и други, които имат отношение по изхранване на туристите.

На срещите ще бъдат обсъдени резултатите от миналогодишния летен туристически сезон, като бъдат запознати бизнес операторите с изискванията на действащото законодателство в областта на храните и бъдат набелязани мерки за недопускане на несъответствия и хранителни взривове.

След направен анализ на резултатите от изминалия и от предходните летни туристически сезони БАБХ установи, че през последните три години бизнес операторите все по-стриктно се доближават до изискванията на законодателството в областта на безопасността на храните. Въпреки това и през този туристически сезон БАБХ ще организира систематични контролни действия и проверки, за да гарантира безопасността и спокойствието на туристите.

Напомняме на всички потребители, че на тел. 070012299 24 часа в денонощието, вкл. и през почивните дни,  могат да подават сигнали за нередности, съобщават в прессъобщение до медиите от БАБХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.