Само за седмица инспекторите от отдел „Контрол на храните” са издали 7 предписания
Лоша текуща хигиена, съхранение на храни без идентификационна маркировка и пропуски в системите за самоконтрол са сред най-честите нарушения, установени при проверка на храните в детските лагери в област Добрич, информират от Областната дирекция по безопасност на храните.
Само за седмица, от 13 до 20 юли, инспекторите от отдел „Контрол на храните” в дирекцията, са бракували 150 броя яйца, издали са 7 предписания и 3 акта за административни нарушения.
Освен ученически лагери са били проверявани и хотели, в които са настанени деца и прилежащи към тях обекти. Целта на проверките е да установи произходът и съхранението на суровините, готовите храни, хигиената при приготвянето им и личната хигиена на персонала, уточняват от дирекцията.