1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Стартира програма "Благотворителност" 2013

Стартира програма "Благотворителност" 2013

Снимка:

16 000 тона храни ще бъдат раздадени на нуждаещите се

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков даде старт на първия транш от програма "Благотворителност" 2013. 16 хил. тона продукти ще бъдат раздадени на нуждаещите се, като общата им стойност е 34 млн. лв. Средствата са изцяло европейски и единствено разходите за ДДС са за сметка на националния бюджет. Над 330 000 българи в неравностойно положение ще получат продукти от първа необходимост. Пакетите съдържат общо 25 кг - брашно, захар, слънчогледово олио, обикновени вафли, леща, плодов конфитюр, картофено пюре, пчелен мед, ориз и зрял фасул. 6400 доброволци на БЧК ще обслужват 336 пункта в цялата страна.

За седма поредна година България реализира тази мащабна инициатива. До момента са раздадени 70 млн. кг хранителни продукти на стойност 125 млн. лв., съобщи Христо Григоров, председател на БЧК.

„Сами разбирате, че в това тежко състояние, което се намира част от българското население помощта е от съществено значение, затова трябва да изразим една сериозна благодарност на европейските структури, които одобриха програмата и тази година. Храната ще подсигури на хората поне един комфорт за 6-7 месеца. Видно е, че аудиторията се състои предимно от възрастни хора и майки с деца“, коментира председателя на БЧК.

Вторият транш е планиран за края на ноември - началото на декември, като идеята е до края на 2013 г. европейската помощ да бъде раздадена и да обхване достатъчно голям брой хора в неравностойно положение.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.