1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой печели и кой губи от поредния скандал между българските производители и търговските вериги

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой печели и кой губи от поредния скандал между българските производители и търговските вериги

И още: Рекордни добиви от рапицата очакват производители в Южна България

Качествена суровина и доказаната традиционна технология – това е изпитана рецепта за производство на деликатеси от месо. Дали това обаче е достатъчно за да впечатлим европейските потребители и каква е съдбата – 3 години по-късно, на първия български продукт, защитен като географско указание, ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Земеделският бизнес се нуждае от високопроизводителна и икономична техника, която задължително трябва да е в отлично техническо състояние, защото както знаем всеки ден престой на полето, по време на кампания, води до загуби. Но тук е мястото да се замислим – каква подкрепа можем да получим от официален представител на даден бранд земеделска техника и можем ли в проблемни ситуации да разчитаме на неоторизиран вносител?

Село Венец, общ. Карнобат, предоставя добри условия за отглеждане на рапица, но заради силните ветрове, характерни за региона, земеделските производители се насочват към хибриди, които са устойчиви на полягане. Какви други характеристики на селекцията търсят?

Знаете ли с с какво се отличават италианските трактори? Освен че са мощни и високопроизводителни, те са и надеждни. На какво се дължат тези им характеристики – отговорите в АГРОФОРУМ.

Свидетели сме на поредния скандал между родните производители и големите търговски вериги. Кой печели и кой губи?

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 03.05.-10.05.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.