1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Топла храна ще получават 110 социално слаби граждани от община Бургас

Топла храна ще получават 110 социално слаби граждани от община Бургас

Проектът се реализира с партньорството на областната структура на Български Червен кръст

Два месеца топла храна за обяд ще получават 44 социално слаби бургазлии по проект за предоставяне на социалната услуга "Обществена трапезария" от Фонд "Социална закрила" към МТСП.

Предоставянето на храната ще е в социалната трапезария на ул."Обороще" 95 и в Териториална дирекция "Възраждане". Обядът включва супа, основно ястие и хляб в размер на 2.20 лева. Проектът е на стойност 4 162.40 лв. и е за месеците октомври и ноември. Право на услугата имат лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи хора и семейства с минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и възрастни.

Проектът се реализира с партньорството на областната структура на Български Червен кръст. Храната се приготвя и доставя от служителите на Домашен социален патронаж - Бургас. 

С обединените усилия на община Бургас и областната структура на БЧК - Бургас за есенно - зимния период се осигурява топла храна, приготвена от Домашен социален патронаж на 110 социално слаби граждани на общината. С това се допринася за подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа на уязвими лица, деца и семейства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.