1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Традиционни български деликатеси се правят от аржентинско месо

Традиционни български деликатеси се правят от аржентинско месо

Има недостиг на говеждо месо

Филето „Елена”, Панагюрската луканкаи Горнооряховският суджук, които бяха обявени от Европейската комисия като продукти със защитен географски произход са приготвени от месо, което е внесено от Аржентина и ЕС. Причината за това е недостигът на български суровини за производството на месни продукти съобщи „Новинар“ .

Поради това, че все по-малко у нас се отглежда едър рогат добитък има недостиг на говежо месо. Според специалисти голяма производителите внасят консервирано месо от чужбина, защото цената на родната суровина е прекалено висока.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.