1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В четвъртък започва Wine&Spirits Show 2022

В четвъртък започва Wine&Spirits Show 2022

Изложението се организира съвместно от Интер Експо Център и DiVino

От четвъртък, 7 април, до събота – 9 април, София посреща ключово събитие за ресторантьорите, хотелиерите, барманите, сомелиерите и ритейлърите. Това е Wine&Spirits Show – изложението, което за втора поредна година събира в Интер Експо Център качествените вино, бира, крафт предложения и високоалкохолни напитки.

Присъстващите на Wine&Spirits Show ще се запознават с качествените вино, бира, водка, ракии, джин, арманяк, ром, анасонови напитки и много други. Благодарение на съвместните усилия на организаторите Интер Експо Център и DiVino, компаниите и медийните партньори, в рамките на три дни ще можем да посетим щандовете на близо 100 фирми, представящи стотици продукти. Разбира се, сред десетките изложители в Интер Експо Център и през тази година ще има български и чуждестранни компании, предлагащи висококласни хранителни продукти, подхождащи на класните напитки.

С какво е забележително изложение Wine&Spirits Show?

С първото издание на формата през 2021г. всъщност беше възроден изложбения сектор, след настъпването на пандемията. Големият интерес, който привлече към себе си, доказа нуждата на пазара към формата. Публиката отчете основното предимство на Wine&Spirits Show – изложението е обединител на много икономически сектори, които в средата на виното, високоалкохолните напитки и бирата и хранителните продукти от висок клас намират основна пресечна точка. Това се доказва и от профила на посетителите. В Интер Експо Център се стекоха ресторантьори, хотелиери, бармани, сомелиери, ритейлъри, бизнес-представители на кетъринг фирми и рекламния сектор, ивент мениджъри и други.

Майсторски класове, дегустации и професионални събития в Съпътстващата програма

Благодарение на съпътстващата си програма, Wine&Spirits Show ще бъде остров на познанието. Организаторите Интер Експо Център и DiVino, съвместно с партньорите си, са подготвили редица дегустации, майсторски класове и професионални събития. Ресторантьорите, сомелиерите, барманите и сервитьорите ще получат съвети за развиването на винената листа от виненият консултант Йордан Русев. В първия ден на изложението Ирина Стефанова ще отговори на въпроса „Истинска бира – що е то?“. В края на деня програмата предоставя Майсторски клас с дегустация на пет шотландски уиските, в съчетание с различни храни, воден от Николай Нейков.

Вторият ден, 8 април, стартира с Кръгла маса за бъдещето на винените райони в България. В други събития Българска банка за развитие ще представя нови продукти за винарски бранш, а Българската агенция за експортно застраховане – услугите си за винопроизводството. След това Майсторски клас с Юлия Костадинова ще запознае гостите с шест вида карибски ром. Последното съпътстващо събитие за деня ще бъде Майсторски клас с вертикална дегустация на Barovo Red (Северна Македония) и Terrasse à l’Ombre (Южна Рона) с винения експерт и преподавател Александер Ристовски.

В последния ден посетителите ще се срещнат за втори път с Ирина Стефанова и тайните на истинската бира. След това в Майсторски клас с Яна Петкова, ще бъде представена винена Калифорния – четвъртият по големина производител на вино в света? Отново Яна Петкова ще реализира Презентация с дегустация на седем вина – „Високите вина на Европа“ с напитки от Стария винен свят – Италия и Испания.

Вратите на изложение Wine&Spirits Show 2022 ще бъдат отворени за посетители, както следва:

07 април: 12.00 – 19.00 ч.

08 април: 12.00 – 21.00 ч.

09 април: 11.00 – 19.00 ч.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.