1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. В Хасково конфискуваха над 7000 кг месо и кашкавал с нередовни документи

В Хасково конфискуваха над 7000 кг месо и кашкавал с нередовни документи

По случая е образувано досъдебно производство

Служители на полицията в Хасково конфискуваха над 7000 кг месо и кашкавал с нередовни документи. Органите на реда са установили, че през границата от Гърция за България се очаква да преминат 2 товарни микробуса с месо без документи за вътрешно общностна доставка. Микробусите марка "Ивеко" и "Мерцедес" са собственост на 40-годишен жител на бургаското село Люляково и са управлявани съответно от 27-годишен мъж от село Рупча/Бургас/ и 42-годишен мъж от Илинден /Благоевград/. По обяд двете коли са установени на ГКПП"Капитан Петко войвода" да се отправят в посока Свиленград, спират пред месокомбинат, при което съвместно с митнически служители им е извършена проверка на товара.

Установени са 7037 кг овнешко, пилешко и телешко месо и кашкавал с нередовни документи и липсващи товарителница и ветеринарно-медицинско свидетелство от изпращащата страна. Проверяващите са констатирали, че част от месото е недекларирано, а друго е с изтекъл срок на годност.  Автомобилите са приведени на ГКПП "Капитан Андреево" за извършване на щателна митническа проверка.

Икономическите полицаи задържат двамата шофьори, като по случая е констатирана съпричастност на 30-годишен свиленградчанин - старши полицай от ГПУ "Ново село", също задържан. Според полицаите, неговата роля се е състояла в това да преведе, шофирайки единия микробус през граничния пункт. Стоката и камионите са иззети, по случая е образувано досъдебно производство. В тази връзка служители на РВМС-ДВСК-Хасково са извършили проверка и на товара на свиленградския месокомбинат, явяващ се получател на месото.  По случая, по заповед на директора на Главна дирекция "Гранична полиция",  е разпоредена дисциплинарна проверка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.